Kisfaludy program

Kedvezményezett neve: Silver Invest Kft.

Projekt címe: A Hotel Silverine ****superior fejlesztése

Támogatási kérelem azonosító száma: TFC-1-1-2-2018-2018-00019

Támogatás összege: 137 456 107 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.14


A projekt keretében a 65 szobás Hotel Silverine Lake Resort ****superior szállodakomplexumának belső megújítása, szolgáltatáscsomagjának bővítése, ezen belül wellness-részlegének bővítése, valamint konyhatechnológiai berendezési tárgyainak cseréje fog megtörténni, utóbbi kifejezett célja, hogy újfajta, úgy nevezett life style gastro éttermi kínálata révén a szálloda gyökeresen új célcsoport bevonzására váljék esélyessé.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatási minőség fennmaradjon, az erősödő versenyben pedig újabb, speciális célcsoportok bevonása, a meglévő célcsoportok esetében a pozíciók megerősítése, fejlesztése váljon lehetővé, elodázhatatlanok bizonyos beruházási elemek:

- a szolgáltatáscsomagot fejleszteni kell, új élményelemeket kell kialakítani,

- új célcsoportok bevonása érdekében a gasztronómiai kínálatot fejleszteni kell,

- a meglévő célcsoportok terén elért pozíció megerősítése a belső terek felújításával lehetséges.

A projekt közvetlen céljai a következők:

  • A szobaállomány és az étterem belső megjelenésének megújítása azt követően, hogy a szálloda nagyjából egy évtizede üzemel. A berendezési tárgyak, a burkolatok, elsősorban a szőnyegek és a festés elöregedett, elhasználódott, így alapvető fontosságú, hogy a megnövekedett versenyben újra magasabb minőséggel, hozzáadott értékkel vehessen részt a szálloda.
  • A spa-részleg kinti elemei bővítésre szorulnak annak érdekében, hogy valami unikális is megszólítsa a vendégeket. A szálloda megnyitása óta eltelt évtizedben alapvetően megváltozott a szállóvendégek igényszintje a wellness élményelemeit illetően, ezért a szálloda olyan, igazán különleges partmenti masszázsmedencével kívánja bővíteni szolgáltatásait, mely önmagában is vonzóvá teszi a szállodát a célcsoportok számára.
  • Nem csupán a wellnesshez való viszony változott az elmúlt években, hanem a gasztronómiai igények is módosultak. A szálloda teljesen át kívánja szervezni konyháját annak érdekében, hogy a gasztronómiai forradalom jegyében egy teljesen új célcsoportot is megcélozhasson. A balatoni gasztronómiai kínálatban eddig hangsúlyosan meg nem jelenő lifestyle irányzat bevezetése a cél, mely teljesen új konyhai eljárások kiépítését, konyhavezetési rendszert kíván meg az üzemeltetőtől. Az irányzat lényege, hogy – nagyjából a hagyományos és a fine dining irányzatok között – olyan kínálatot nyújtson a vendégnek, mely egészség- és környezettudatos étkezést tesz lehetővé amellett, hogy hagyományos balatoni motívumukat, ízeket, alapanyagokat ismerhet meg. Ez a fajta konyhavezetés és kínálat a konferenciaturizmus tekintetében is új ajtókat nyit meg.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg

www.kisfaludyprogram.hu