Kulturális programcsomag – INGYEN :: Hotel Silverine Lake Resort

Kulturális programcsomag – INGYEN

Reformkori sétával egybekötött „Kis Balatonfüredi Bortörténet”

A reformkori séta célja, megismertetni azt a városközpontot mely 1825-től, a reformkor kezdetétől indult fejlődésnek. Az egykor bencés tulajdonban lévő fürdőtelep bemutatása alatt, történeteket hallhatnak Rabindranath Tagore balatonfüredi kötődéséről, az elsüllyedt Pajtás hajóról és Bujtor István emlékszobráról.

A 2004-ben felavatott Deák Ferenc emlékmű, tematikus utunk kihagyhatatlan állomása, melyet a Kossuth forrás gyógyvízének legendái, és az Anna bálok izgalmas hagyományinak bemutatása követ.
Mesélünk Jókai Mór és feleségének Laborfalvi Rózának a településen töltött időszakáról. Bemutatjuk a Kerek templom építésének történetét, az egykori Posta házat és Blaha Lujzának - „a Nemzet csalogányának”- imádott villáját is.

A program alatt két féle Balatoni bort kóstolunk meg, az 1798-ban megépült Horvát ház épületében, mely napjainkban Étteremként és egy gazdag kínálatot felvonultató Borgalériaként működik.
A borkóstoló mellé Borkorcsolyát kínálunk, hogy az ízek érzékelése még kitűnőbb legyen. Mindezen hangulatot, rövid Bortörténeti ismertetővel fokozzuk, kiemelten a Balaton-felvidék boraira fókuszálva.

Időpontok:

Április 12. (szerda), április 13. (csütörtök), április 17. (hétfő) Április 21. (péntek), április 24. (hétfő), április 27. (csütörtök) Május 1. (hétfő), május 13. (szombat), május 20. (szombat), május 27. (szombat)

Indulás min. 5 fő jelentkezése esetén, a hotel recepciójától 16:00 órakor.
Kérjük, hogy a részvételi szándékukat legkésőbb az indulás napján 12:00-ig jelezzék!


A program időtartama kb. 1,5 - 2 óra.