Édesvízi Mediterrán

Szállodánk – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is támogatja Tóth Gábor Ákos író Végtelen Nyár - Édesvízi Mediterrán 4. c. regényének megjelenését. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy közreműködhetünk egy ilyen sikeres és közkedvelt mű folytatásának elkészülésében!


Az Édesvízi mediterrán-sorozat immár negyedik kötetében azonban ahelyett, hogy kisimulnának a dolgok, megint bezavar a külvilág az aprócska Balaton-felvidéki falu életébe.

A Balaton irodalmi nagyköveteként is emlegetett szerző regényfolyamának újabb epizódjában a magával ragadó „bor, mámor, Balaton” hangulaton kívül olyan témák is terítékre kerülnek, mint a természetvédelem, a múlt örökségének értő felhasználása, vagy éppen a felelősség a minket befogadó közösségért.

Ami nem változott az előző kötetekhez képest: az a szeretetteljesen csipkelődő hozzáállás, amellyel hősünk szemléli e picinyke „mediterrán” közösség – és a saját családja – hely- és harmóniakeresését ebben a tagadhatatlanul felbolydult világban.


Koltai Lajos, Kossuth-díjas operatőr és filmrendező ajánlója a könyvborítón:


"Jó írás, igazi ember-mese, olyan, mintha egy szünet nélkül fogalmazott mondat repítene gyorsvonat sebességével, néha szédülök, le akarok szállni, de már kapaszkodom is vissza, mert érdekel a holnap és a következő pillanat születése, a sorsok és az ember, akivel a sors éppen teszi, s tudni, hogy miért pont most és miért pont vele... szagok, ízek, varázslatos hangulatok leírása útján haladunk... már nem először Gábor írásaiban... de most még meghatározóbb, mondhatnám embert is formáló erővel... néha csak szemléli hőseit, de közben csordultig van baráti érzelmekkel, és valójában arról álmodik, hogyan lehetne ezt az őrült, de még mindig szerethető világot magunkhoz ölelni... ismétlem, szeretni való jó irodalom... csak fel kell szállni a vonatra..."