Dragon – Eb

Dragon – Eb

2018. májusban újabb nagy nemzetközi vitorlásversenynek ad otthont a Balaton: a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos hajóosztályának kontinensviadalára kerül sor Balatonfüreden. A Dragon Európa-bajnokság házigazdái a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Dragon Szövetség. A Dragon három személyes vitorlás, amelyben számos egykori olimpiai és világbajnok vitorlázik, s emiatt a regatták sportértéküket tekintve rendkívül magas színvonalon zajlanak.

A Dragon hajóosztály a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos hajóosztálya. A háromszemélyes hajó rendkívül elegáns, egyúttal – noha már kilencen éves mútra tekinthet vissza – vitorlázása komoly sportértéket képvisel. Talán ez az oka, hogy számos világ- és olimpiai bajnok vitorlázó ebben az osztályban folytatja pályafutását, s mellettük igen sok kiváló amatőr sportoló teszi izgalmassá a világversenyeket. A hajóosztályt az európai arisztokrácia is kedveli: a nemzetközi szövetség elnöke Konstantin, egykori görög király, aki 1960-ban olimpiai bajnoki címet is nyert a hajóval. De vitorlázik Dragonnal a dán trónörökös herceg és fia vagy a norvég király is.

A vizes versenyek rendezésében Balatonfüred már nagy gyakorlattal rendelkezik, idén is sok-sok versenyzőt és szurkolót várunk. Legyen részese ennek az élménynek, szállásfoglalással kapcsolatban keresse kollégáinkat!


Ajánlatkérés Online foglalás